Na današnjoj konferenciji za medije povodom prezentacije novog digitalnog projektora i audio opreme bioskopa Centra za kulturu, kao i o ulaganjima u Centar za kulturu proteklih godina, govorili su gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, direktorka Centra za kulturu Galina Perić, član Gradskog veća Dejan Krstić i Dragan Lazović.

Prva se obratila direktorka Galina Perić i zahvalila se Gradu Požarevcu i Filmskom Centru Srbije na podršci uz koju je bioskop u Požarevcu pozicioniran na mapu digitalnih bioskopa Srbije.

Foto: UrbanCity

Gradonačelnik Bane Spasović naglasio je da nisu bitni finansijski efekti, već edukacija omladine, kao i da ulaganje u Centar za kulturu nikako nije bacanje novca, već veliki pomak u kulturi u Požarevcu.

Foto: UrbanCity

Važnost digitalizacije bioskopa istakao je član Gradskog veća Dejan Krstić, i to da je Požarevac jedan od prvih gradova u Srbiji koji je ušao u ovaj proces. Takođe, veliki broj sugrađana imalo je pritužbe na neadekvatan bisokopski prostor, u čemu je ideja Dragana Lazovića da konkuriše kod Filmskog Centra doprinela razvoju.

Foto: UrbanCity

Na dobroj saradnji i ulaganju Gradske uprave ukazao je Dragan Lazović, čime je grad značajno participirao u ulaganje u bioskop, kao i da su ovo najveća ulaganja u odnosu na prethodne godine.

Besplatna projekcija “Boemske rapsodije”

Povodom puštanja u rad nove opreme, bioskop Centra za kulturu omogućava svojim sugrađanima besplatnu projekciju popularnog filma “Boemska rapsodija” u subotu, 27. jula u 20.00 časova.

KOMENTARIŠI