Održano 12. Stiško poselo u Zaovi

Održano 12. Stiško poselo u Zaovi

Turistička organizacija opštine Malo Crniće, pod pokroviteljstvom Opštine Malo Crniće i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, organizovala je sada već tradicionalnu manifestaciju “Stiško poselo” u subotu, 31. avgusta u Zaovi, koja je ove godine održana po 12. put.

Manastir Zaova, opština Malo Crniće, foto: URBAN CITY

Manifestacija se svake godine održava u Zaovi koje je i najposećenije izletište u opštini Malo Crniće.

Netaknuta priroda privlači izletnike kako opštine Malo Crniće, tako i izletnike susednih opština jer ceo kompleks pruža dosta interesantnih sadržaja kao što su manastir iz XIV veka, restoran, veštačko jezero smešteno u blizini i više izvora koji su po verovanju meštana lekoviti.

Program su činila nadmetanje pecaroša, vrsnih kuvara, udruženja žena, koncert Mire Škorić, kao i bogat kulturno umetnički program koji su vodili Ivan Golušin i Dijana Đorđević.

Ove godine bilo je više od 100 prijavljenih ekipa za krčkanje riblje čorbe i gulaša.

Posećenost je i ove godine bila odlična, iako se održavanje “Stiškog posela” ove godine poklopilo sa Ljubičevskim konjičkim igrama.

“Stiško poselo“ je etno festival hrane i folklora, manifestacija koja na specifičan način predstavlja turističke potencijale Stiga, Mlave i Homolja.

 

KOMENTARIŠI