Šesto državno prvenstvo u ciklo krosu održano je juče na Srebrnom jezeru, a šampion Srbije je Andrej Galović iz Biciklističkog kluba „Partizan“ Beograd.

Trku je, porukom takmičarima, otvorio predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić: “Zadovoljan sam što ste po šesti put na Srebrnom jezeru i što na ovaj način počinjemo turističku sezonu 2021. godine. Mladost i sport pobeđuju sve nedaće. Nadam se da je i ovo početak kraja korone koja nas je pratila godinu dana i to pokazuje da danas imamo oko 200 takmičara.“.

Foto: Opština Veliko Gradište

U ime tradicionalnog domaćina trke grada Požarevca, obratio se gradonačelnik Saša Pavlović: “Veoma mi je drago što je Gradište, kao jedna od naših lepših opština Braničevskog okruga, domaćin ovog takmičenja.“, najavivši otvaranje trke i u Požarevcu kao i blisku saradnju u narednom periodu.

I predsednik organizatora takmičenja, Biciklističkog saveza Srbije, Branko Banović poželeo je sreću takmičarima na prvom takmičenju u ovoj godini.

Suorganizator trke ispred opštine Veliko Gradište je Sportski savez opštine dok je podršku pružila Turistička organizacija.

KOMENTARIŠI