Održano predavanje o gestikulaciji “Govor tela: skrivena značenja ovog oblika podsvesne komunikacije”

Održano predavanje o gestikulaciji “Govor tela: skrivena značenja ovog oblika podsvesne komunikacije”

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke "Ilija M. Petrović" Požarevac, u petak 5. oktobra 2018. godine, održano je predavanje o gestikulaciji pod naslovom "Govor tela: skrivena značenja ovog oblika podsvesne komunikacije

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke “Ilija M. Petrović” Požarevac, u petak 5. oktobra 2018. godine, održano je predavanje o gestikulaciji pod naslovom “Govor tela: skrivena značenja ovog oblika podsvesne komunikacije”.

Gestikulacija predstavlja prvobitan, neverbalan oblik komunikacije, odnosno pravljenje pokreta pri govoru celim telom, naročito ramenima i rukama. Uz pomoć prezentacije, Vesna Radivojević je predstavila na veoma slikovit način, iz ugla marketinga i prodaje, koliko je govor tela značajan u komunikaciji drugim sa ljudima. Pokret i mimika je nešto što ne možemo u potpunosti da kontrolišemo. Primećivanje signala koji ljudi šalju jedni drugima je odraz emocionalne inteligencije. Govor tela može nas upozoriti na mnoge stvari, jer ako dobro upoznamo govor tela, možemo postati živi detektor laži.

Foto: Biblioteka Kostolac

Vesna Radivojević rođena je 1977. godine u Požarevcu. Godinama je radila kao novinar, zatim u marketinškim agencijama i izdavaštvu (Mladinska knjiga, GREY Worldwide, Procter&Gamble i dr.). Psihologija, filozofija pozitivnog razmišljanja, komunikacija i procesi sazrevanja ličnosti – oduvek su bili u žiži njenog interesovanja. Veruje da naučna dostignuća treba da budu i u fokusu običnog čoveka i iz tog razloga je kreirala stranicu “Vesna neuronaučni koučing” i “Mindfulness – nauka i duhovnost”.

Foto: Biblioteka Kostolac

Prošla je kroz obuku za Neuro i spiritualno savetovanje (Neuroscience Training and Coaching Institute, USA) i tokom godina kroz konstantno obučavanje i usavršavanje, kroz mnogobrojne treninge, provere znanja – došla do svojih saznanja koje želi da podeli sa drugima. Zaposlena u Dunav osiguranju. Udata je i majka je troje dece.

KOMENTARIŠI