Oglasila se Opšta bolnica u Požarevcu zbog mrtvorođene bebe iz Petrovca

Oglasila se Opšta bolnica u Požarevcu zbog mrtvorođene bebe iz Petrovca

Foto: Urban City / B.P. // Ilustracija

Čim obdukcioni nalaz bude gotov, zajedno sa mrtvorođenčetom biće vraćen Opštoj bolnici Petrovac na Mlavi, gde je izvršen porođaj, ukoliko nadležni organi ne budu zahtevali drugačije – navode iz Opšte bolnice u Požarevcu.

Trudnica Džesika Floranović (23) koja tvrdi da je greškom lekara iz porodilišta u Petrovcu na Mlavi dva dana nosila mrtvu bebu u stomaku i da je iz bolnice jedva izvukla živu glavu, tvrdi da telo bebe nikada nije videla. Njoj je termin za porođaj bio 25. decembra, a usled komplikacija, ugovoren je carski rez za 27. decembar. Međutim, kako kaže, stvari su izmakle kontroli, a lekari nisu radili svoj posao.

Ona tvrdi da niko od lekara nije brinuo o njoj i da je bila potpuno zanemarena. Kako je navela, imala je čudan osećaj u stomaku, pa su je sestre uputile na kardiotokografiju (CTG test) i tada je nastao muk. Utvrđeno je da beba nema otkucaje srca, a lekar je na kraju ipak obavio carski rez. Probudili su je, ali telo bebe nikada nije videla.

Iz Opšte bolnice Petrovac na Mlavi kratko su rekli da je telo mrtvorođene bebe Džesike Floranović poslato na obdukciju, da je nadzor lekara pokrenut i da će se uskoro utvrditi šta se tog dana dogodilo.

Telo je na obdukciji u Požarevcu, gde će biti utvrđeno da li je bilo nepravilnosti tokom porođaja. Mi smo ispoštovali proceduru i uradili sve što zakon nalaže – rekli su iz bolnice.

Kako su za Telegraf.rs rekli iz Opšte bolnice u Požarevcu, 30. decembra je u njihovu ustanovu dopremljeno mrtvorođenče zbog obdukcije, jer petrovačka bolnica nema obducenta.

Telo bebe biće vraćeno u Petrovac

– To je jedina veza naše bolnice i ovog slučaja. Čim obdukcioni nalaz bude gotov, zajedno sa mrtvorođenčetom biće vraćen Opštoj bolnici Petrovac na Mlavi, gde je izvršen porođaj, ukoliko nadležni organi ne budu zahtevali drugačije. Opšta bolnica Požarevac u svemu je postupila u skladu sa zakonima i pravilnicima koji definišu postupanje u ovakvim situacijama – naveo je dr Danko Nikolić, v.d. direktora OB Požarevac.

Beba bila živa na prijemu

Kako na svom Fejsbuk profilu navodi Radiša Pavlović, član Vladine komisije za istragu nestalih beba, u dokumentaciji se navodi da je beba poslata na obdukciju u Požarevac 29. decembra prošle godine u 14 sati, a Davidu Neljekoviću, ocu mrtvorođenčeta i njegovom bratu pokazana je beba sa Džesikinim imenom u kapeli u Petrovcu sutradan ujutru u 8.30 sati.

– Našli smo i dokaze da je beba bila živa na prijemu i kasnije – navodi Pavlović.

KOMENTARIŠI