OJADILI DRŽAVU I VOZAČE, DODAVALI NULE NA UPLATNICAMA: Tri Požarevljana izveli višemilionsku...

OJADILI DRŽAVU I VOZAČE, DODAVALI NULE NA UPLATNICAMA: Tri Požarevljana izveli višemilionsku prevaru!

U MUP-u predavali falsifikovane uplatnice i tako bez problema sve završavali.

foto: Večernje Novosti

Trojica Požarevljana, Zoran P. (60), Radivoje T. (52) i Dragan D. (47) osumnjičeni su da su ojadili državu i vozače za 2.500.000 evra!

Sumnja se da su zarađivali, odnosno krali novac, od registracije automobila i tako naneli štetu budžetu Republike Srbije koja se procenjuje na 300 miliona. Njihova prevara obuhvatila je navodno više od 4.000 putničkih i teretnih vozila.

Vlasnici automobila su uredno davali novac za registraciju i plaćanje osiguranja, a osumnjičeni su te pare zadržavali za sebe. Potom su u MUP-u predavali falsifikovane uplatnice i tako bez problema sve završavali. Svi koji su na ovaj način registrovali svoj auto, moraće sve ponovo da plate, iako nisu krivi za to što su oštećeni.

– Oni koj su to obavili predhodnih godina, pošto su im te registracije istekle, izbegli su ponovno plaćanje. U tim slučajevima država će morati da pokrene postupak za nadoknadu štete od osumnjičenih, nakon okončanja krivičnog postupka – kaže izvor iz MUP-a.

Vođa ove neverovatne prevare je Zoran P. koji je pobegao u Austriju. Za njim je raspisana poternica, a njegovi saradnici Radivoje i Dragan su uhapšeni. Inače, oni su vodili agenciju za registraciju po imenu “Raleks”.

– Falsifikovanje uplatnica za državni budžet i za osiguranje obavljali su tako što bi uplatili neku malu sumu, a onda naknadno dodavali nule. Vlasnici vozila mislili su da je sve u redu, tek ovih dana su saznali da su prevareni – kaže izvor.

KOMENTARIŠI