Oktobar mesec pravilne ishrane – Centralna manifestacija u sredu u Bradarcu

Oktobar mesec pravilne ishrane – Centralna manifestacija u sredu u Bradarcu

U okviru pomenute manifestacije planirana je stručna prezentacija o pravilnoj ishrani, kulturno zabavni program, dodela nagrada za najbolje likovne i literarne radove i izložba zdrave hrane

Povodom kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane, Osnovna škola „Sveti vladika Nikolaj” Bradarac, izdvojeno odeljenje u Trnjanu i Zavod za javno zdravlje Požarevac u saradnji sa svim osnovnim školama na teritoriji grada Požarevca, 17. oktobra 2018. godine, od 10.00 časova, organizuju centralnu manifestaciju u prostorijama Osnovne škole „Sveti vladika Nikolaj” Bradarac, izdvojeno odeljenje u Trnjanu.

U okviru pomenute manifestacije planirana je stručna prezentacija o pravilnoj ishrani, kulturno zabavni program, dodela nagrada za najbolje likovne i literarne radove i izložba zdrave hrane.

Kampanju Svetski dan hrane, osamnaesti put za redom, koordinira i organizuje Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” sa mrežom instituta i zavoda za javno zdravlje uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Veliki doprinos dosadašnjim uspesima kampanje dali su domovi zdarvlja, osnovne škole i vrtići. Ove godine kampanja Oktobar mesec pravilne ishrane realizuje se pod sloganom:  „Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost.”

Zavod za javno zdravlje Požarevac, kao i svake godine, u saradnji sa domovima zdravlja, osnovnim školama i vrtićima na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga organizuje brojne aktivnosti sa ciljem da najšira populacija, a posebno deca i mladi, steknu znanje, formiraju ispravne stavove i ponašanje u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani.

KOMENTARIŠI