Omaž Zoranu Bogićeviću

Omaž Zoranu Bogićeviću

U petak, 17. februara 2017. godine, u 18 časova u Galeriji „Krug“ u Petrovcu na Mlavi upriličena je izložba u čast rano preminulog člana Udruženja likovnih umetnika Petrovac, svestranog umetnika, slikara, pesnika i glumca, Zorana Bogićevića, a u okviru Omaža Zoranu Bogićeviću koji je ovih dana priređen u Petrovcu na Mlavi u saradnji sa Zavičajnim muzejem i Kulturno-prosvetnim centrom Petrovac na Mlavi.

Zoran Bogićević je bio čovek mnogih talenata, visokih umetničkih kvaliteta i moralnih načela i omiljen među svojim Petrovčanima, o čemu govori i ogroman broj posetilaca, Zoranovih prijatelja, školskih drugova i poštovalaca njegovog lika i dela. Među najvažnijim gostima svakako treba izdvojiti članove njegove uže i šire porodice, među kojima i umetnikovog sina, gospodina Vladimira Bogićevića, koji je na otvaranju izložbe govorio o liku i pesničkom delu svog oca. Sekretar ULUP-a, diplomirani slikar Dragan Milosavljević, u pozdravnoj reči osvrnuo se na likovno delo umetnika, a gospođa Milica Ilić, kustos Zavičajnog muzeja i član Umetničkog saveta ULUP-a, kazala je dve Zoranove pesme, ovaj put kao njegova koleginica sa scene Pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca.

Otvaranje izložbe proteklo je u znaku visokog pijeteta Zoranu Bogićeviću, da bi se potom prešlo u galeriju Zavičajnog muzeja, gde je otvoren drugi deo izložbe u okviru Omaža Zoranu Bogićeviću, ovaj put njemu kao dramskom umetniku.

KOMENTARIŠI