Operisana beba Jehovinih svedoka iz Požarevca i uspešno se oporavlja

Operisana beba Jehovinih svedoka iz Požarevca i uspešno se oporavlja

Beba iz Požarevca, čiji su se roditelji protivili da primi transfuziju pozivajući se na verske razloge, operisana je, nalazi se na Dečijoj klinici u Tiršovoj u Beogradu i uspešno se oporavlja

Ovu informaciju objavio je direktor te klinike Zoran Radojičić.

Bračni par iz Požarevca nije dozvolio da njihova tek rođena beba primi “tuđu krv”, budući da se to kosi sa verskim uverenjima Jehovinih svedoka kojima pripadaju, nakon čega je slučaj preuzeo Centar za socijalni rad u Požarevcu.

Direktorka Centra za socijalni rad Požarevac Tatjana Rajić rekla je Tanjugu da je zahvaljujući timu zaduženom za taj slučaj, sa bebom sada “sve u redu”.

“Naš tim je poštovao sve procedure i reakcija je bila blagovremena. Beba se sada nalazi u klinici u Tiršovoj”, rekla je Rajić.

Kako je naveo Radojčić, beba stara 16 dana, nalazi na odeljenju Neonatalne poluintenzivne nege Univerzitetske dečje klinike.

“Za intervenciju su obezbeđene sve neophodne saglasnosti koje u ovakvim situacijama daje roditelj ili staratelj deteta”, kaže on.

Prema njegovim rečima, dečak je 12. novembra, dan nakon rodjenja, doveden na Kliniku u Tiršovoj sa Instituta za nenonatologiju zbog potrebe visoko specijalizovane dijagnostike, lečenja i nege u okviru Odeljenja za neonatalnu hirugiju.

POVEZANE VESTI:

Privremeno ukinuto starateljstvo u Požarevcu: Roditelji odbili da beba primi tuđu krv

KOMENTARIŠI