Deseta smotra dramskih amatera “Živka Matić” od 3. do 7. decembra u...

Deseta smotra dramskih amatera “Živka Matić” od 3. do 7. decembra u Požarevcu

Danas, 28. novembra 2017. godine održana je konferencija za medije na kojoj smo saznali detalje o predstojećoj 10. jubilarnoj smotri dramskih amatera "Živka Matić"

Na otvaranju će nastupiti amateri pozorišta “Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi, koji će izvesti predstavu “Mi čekamo bebu” Stevana Koprivice, u režiji Miloša Jagodića.

U takmičerskom delu smotre, publika će videti još tri predstave: “Via Doloris” – Centar za kulturu “Masuka” Velika Plana, “Putujuće pozorište Šopalović” – Pozorište “Kreativni haos” Smederevo i “Pokondirena tikva” – Pozorište “Kastelum” Kostolac.

Svojim nastupima pozorišni amateri odaju počast glumici Živki Matić (1923-1998), rodom iz Požarevca, poznatoj po ulogama u brojnim TV serijama, među kojima su najpopularnije bile “Građani sela Luga” i “Ljubav na seoski način”.

Završne večeri, tročlani žiri proglasiće najbolju predstavu, glumca i reditelja, u čiju čast će glumci pozorišta “Milivoje Živanović” iz Požarevca, izvesti predstavu “Znakovi”.

U pratećem programu festivala, 3. decembra, od 19 sati, održaće se promocija monografije “Naša Živka”, u izdanju Centra za kulturu Požarevac i Muzeja pozorišne umetnosti Srbije.

KOMENTARIŠI