OPREZ sa pirotehnikom! Zabranjena upotreba na javnim mestima bez ovlašćenja

OPREZ sa pirotehnikom! Zabranjena upotreba na javnim mestima bez ovlašćenja

Apelujemo na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica i na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena.

Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama.

Izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika očekuje se povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava. Usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanka požara i eksplozija, uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira.

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava. Fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biće sankcionisana u skladu sa zakonom, a pirotehnička sredstva biće im oduzeta.

KOMENTARIŠI