Oprez! Sneg na putnim pravcima u Požarevcu i okolini

Oprez! Sneg na putnim pravcima u Požarevcu i okolini

Foto: Urban City // B.P.

JP Putevi Srbije na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, obaveštava javnost da je stanje na putevima u Republici Srbiji, na dan 22.01.2022.g. sledeće:

Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Požarevca, Valjeva, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!


Deonice na kojima ima snega

I B-33, Naplatna rampa ‘Požarevac’ – Požarevac – Kučevo – Majdanpek, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-34, Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

II A-147, Petrovac na Mlavi (raskrsnica ulica Srpskih vladara i Jovana Šerbanovića) – Petrovac na Mlavi (raskrsnica ulica Srpskih vladara i Melnički put), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

II A-161, Salakovac – Malo Crniće – Petrovac na Mlavi, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

I B-34, Golubac – Donji Milanovac – Porečki most – veza sa državnim putem 35, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na  putnom pravcu Žagubica-Borsko jezero.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

RHMZ upalio je žuto upozorenje za oblast Pomoravlja u koju spada i Požarevac sa okrugom

https://www.instagram.com/p/CZBrAPnKzGD/

 

KOMENTARIŠI