Opšta bolnica Požarevac: Godina velikih ulaganja

Opšta bolnica Požarevac: Godina velikih ulaganja

Opšta bolnica Požarevac je medijima prosledila saopštenje za javnost o ulaganjima u 2019. godini koje prenosimo u celosti.

“Godina koju ispraćamo za Opštu bolnicu Požarevac bila je praktično godina opremanja, tokom koje su u našu ustanovu stigli brojni aparati za unapređenje dijagnostike i lečenja pacijenata Braničevskog okruga. Po sprovedenim javnim nabavkama Ministarstva zdravlja, dobili smo vrednu opremu, među kojom izvajamo ultrazvučni aparat, laparaskopske stubove za kolorektalnu hirurgiju, aparat za anesteziju, video duodenoskop”, navodi se u saopštenju.“Novi ultrazvučni aparat koji je dobila radiološka služba, sa lineranom i konveksnom sondom visokih rezolucija, vredan 6.600.000,00 dinara, je relativno nova generacija ultrazvučnih aparata koji omogućava preciznu dijagnostiku u pregledima trbuha,karlice, dojki, vrata, štitaste žlezde, mekih tkiva, kao i dopler
preglede krvnih sudova periferije i unutrašnjih organa. Postojeće sonde imaju visoku rezoluciju, sa odličnom kontrastnom slikom i mogućnost merenja brojnih potrebnih parametara u toku pregleda”, dodaje se.

“Ovo je odličan aparat koji je prilično unapredio, ubrzao i olakšao ovaj segment dijagnostike. Prava je stvar za lekare, a pre svega za pacijente, kažu u Opštoj bolnici Požarevac.

Nabavkom novog laparoskopskog stuba za kolorektalnu hirurgiju, čija je vrednost 15.733.955,40 dinara, dobili smo aparat nove generacije sa velikom rezolucijom slike, što nam omogućava sigurnije izvođenje laparoskopskih operacija koje smo do sada radili u našem Odeljenju hirurgije.

Uz to, zajedno sa nabavkom novog video duodenoskopa u iznosu od 2.268.000,00 dinara i popravkom gastroskopa koja je koštala 648.082,94 dinara , a takođe omogućena od strane ministarstva, dobili smo priliku da izvodimo i laparoskopske operacije tumora debelog creva, želuca, kao i komplikovanije laparoskopske zahvate.

Služba anestezije, za potrebe operativnog lečenja i perioperativnog intenzivnog lečenja, dobila je aparat za anesteziju PERSUS A500, proizvođača Drager, vrednog 5.040.000,00 dinara. On predstavlja
najsvremeniji anesteziološki aparat na evropskom tržištu i značajno će povećati kvalitet lečenja naših pacijenata kao i broj operisanih pacijenata.

Navedenim aparatima značajno su osavremenjene službe radiologije i anestezije, kao i hirurško odeljenje Opšte bolnice Požarevac, a trend nabavke nove opreme i aparature za dijagnostiku i lečenje, planiramo da nastavimo i u godini pred nama, kako bismo građanima omogućili što bolju zdravstvenu zaštitu na nivou okruga.
Rukovodstvo i zaposleni u OB Požarevac, svim pacijentima i građanima Braničevskog okruga žele mnogo zdravlja i blagostanja u Novoj 2020.godini”, saopštila je požarevačka bolnica.

KOMENTARIŠI