Opština Petrovac na Mlavi izdvojila 9,5 miliona dinara za sufinansiranje medijskih sadržaja...

Opština Petrovac na Mlavi izdvojila 9,5 miliona dinara za sufinansiranje medijskih sadržaja u 2020. godini

Opština Petrovac na Mlavi objavila je raspored javnih poziva za 2020. godinu na zvaničnom sajtu.

U odnosu na prethodne godine, ukupan iznos sredstava za 2020. godinu povećan je za tećinu, što iznosi 9.5 miliona dinara. Najmanji iznos koji se može opredeliti je skromnih 100.000 dinara, dok će se neki od medija “radovati” sa čak 2,5 miliona dinara.

Po planu javnih poziva, ovaj konkurs bi trebalo da bude raspisan u drugoj polovini januara meseca.

Na konkursu u 2019. godini manje-više raspodela sredstava je bila slična kao i prethodnih godina, osim što su se pojavili novi “lovci” na budžetski novac.

Podsećamo, da su u većini opština u Srbiji uslovi za konkurisanje manje-više slični, pa se tako u konkursnoj dokumentaciji ne traži da registrovani mediji iza sebe imaju bilo kakvo iskustvo, dnevno izveštavanje na lokalnom ili regionalnom nivou, statistiku čitanosti, gledanosti, slušanosti medija, dužinu trajanja obavljanja delatnosti, a u nekim opštinama se ne traži ni dokaz od Poreske uprave, Narodne banke Srbije da račun firme nije u blokadi ili poseduje dugovanja za obavljanje delatnosti. Na konkursima se često dešava da budu sufinansirani projekti medija koji nisu dostupni ciljnoj grupi na teritoriji za koju su sredstva opredeljena.

Da li će se u 2020. godini neka od navedenih stavki promeniti ostaje da se vidi i prati.

KOMENTARIŠI