Opština Žagubica na Sajmu „Etno hrane i pića“

Opština Žagubica na Sajmu „Etno hrane i pića“

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način – nacionalni specijaliteti, proizvodi karakteristični za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina, predstavljeni su i ove godine, u okviru Međunarodnog sajma „Etno hrane i pića“, od 23. do 26.novembra u Beogradu.

Na manifestaciji koja afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude – proizvode sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje, predstavila se i ove godine Opština Žagubica, sa starim, ali i novim izlagačima koji su svoje, uglavnom organske proizvode, izložili u okviru štanda regionalne privredne komore Požarevac.

„Svake godine Opština Žagubica ima svoje predstavnike na sajmu, koji izlažu svoje proizvode. Ove godine imamo i dva nova izlagača koji su opravdali naša očekivanja, jer imaju dobar brend i predstavljaju Homolje na pravi način. Proizvodi koji su na štandu postavljeni, a koje opština Žagubica sdušno podržava, većina su organskog porekla, bez hemije i većina predstavlja srce i lepotu Homolja. Inače, naš štand je u okviru Privredne komore Požarevac, i ovom prilikom bih se njima zahvalio na trudu i prostoru koji su izdvojili za nas. Ovom prilikom pozivam i ostale proizvođače iz naše opštine da nam se pridruže ubuduće, i da najbolji način predstavimo naše Homolje“, Predrag Ivković, zamenik predsednika opštine Žagubica

Cilj ovog događaja je utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda, a svečanost dodele priznanja najboljima održana je u utorak, 26. novembra.

KOMENTARIŠI