Organizovana javna tribina „Stop porodičnom nasilju“ u Kostolcu

Organizovana javna tribina „Stop porodičnom nasilju“ u Kostolcu

Ministarstvo unutrašnjih poslova tokom „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ sprovelo je kampanju „Stop porodičnom nasilju“

U petak, 08. Decembra organizovana je javna tribina pod nazivom „Stop porodičnom nasilju“ u Domu omladine u Kostolcu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova tokom „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ sprovelo je kampanju „Stop porodičnom nasilju“, u periodu od 25. Novembra 2017. godine koji je proglašen Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, do 10. Decembra 2017. godine, danom kada je doneta Univerzalna deklaracija ljudskim pravima i obeležava se Međunarodnim danom ljudskih prava.

Ovo ministarstvo ima značajnu ulogu u prevenciji i zaštiti od nasilja u porodici i partnerskim odnosima kao i ključnu ulogu u sistemu multisektorske zaštite u primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodičnoj primeni u dosadašnjem sistemu institucionalne zaštite a u okviru koje je odgovornost i delovanje policijskog primarnog značaja za dalje intervencije drugih organa.
Gradska opština Kostolac u saradnji sa Kulturno sportskim centrom „Kostolac“ organizovala je javnu tribinu 8. decembra pod nazivom „Stop porodičnom nasilju“.

Tom prilikom govorili su iz policijske uprave Požarevca, kordinator oficir odeljenja policije samostalni policijski inspektor Časlav Živić, zatim kordinator odeljenja kriminalističke policije policijski narednik Biljana Nedeljković koja je istakla da je stanje u Gradskoj opštini Kostolac zabrinjavajuće, i da ne prođe dan a da neko ne prijavi nasilje. Milanče Vuković načelnik urgentne službe opšte bolnice Požarevac, Vesna Nikolić diplomirani socijalni radnik. Kordinator za nasilje u porodici Doma zdravlja u Požarevcu. Dragana Kostić zamenik osnovnig Javnog tužioca u Požarevcu, Dragana Jevremović Todorović sudija za prethodni postupak osnovnog suda u Požarevcu, Božana Bukvić sudija prekršajnog suda u Požarevcu i Jovanović Aca zamenik komandira Policijske ispostave u Požarevcu.

KOMENTARIŠI