OŠ “Jovan Cvijić” u Kostolcu: Škola po Evropskim standardima /foto galerija/

OŠ “Jovan Cvijić” u Kostolcu: Škola po Evropskim standardima /foto galerija/

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i zamenik gradonačelnika Saša Pavlović obišli su radove na OŠ „Jovan Cvijić“ u Kostolcu

Ispred ove obrazovne ustanove dočekao ih je direktor Seržo Krstanovski, koji se zahvalio lokalnoj samoupravi i Vladi Republike Srbije što su zajedničkim snagama doveli do realizacije ovog kapitalnog projekta vrednog oko 100 miliona dinara. Direktor je još istakao da su sredstva za projekat i legalizaciju obezbeđena od Grada Požarevca a da samu rekonstrukciju škole finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Radovi obuhvataju promenu stolarije, izolaciju, fasadu, unutrašnje uređenje učionica, hodnika, toaleta, kancelarija, zamena krova, postavljanje kamera, protiv-požarnog sistema, panik tastera…

Gospodin Krstanovski je rekao da će škola biti jedna od najmodernijih i najbolje opremljenih u Srbiji i da osim tekućih stvari neće biti potrebna veća ulaganja u narednih 20 do 30 godina.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović je izjavio da mu je izuzetno drago što se jedna ovako kapitalna investicija privodi kraju i da će biti od velikog značaja za žitelje Gradske opštine Kostolac. Pavlović je još napomenuo da se očekuje početak sređivanja osnovne škole u Zabeli koja će takođe biti finansirana sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u visini od oko 30 miliona dinara kao i projekat rekonstrukcije OŠ „Dositej Obradović“ i zgrade Doma zdravlja u Požarevcu ova dva projekta ukupno će vrediti preko 300 miliona dinara.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović istakao je zadovoljstvo što se završava škola u Kostolcu i pohvalio je rad direktora Serža Krstanovskog, koji je i sam uložio velike napore da se realizuje pomenuta investicija. Spasović je još dodao da je lokalna samouprava dala sve od sebe da se izradi projekat i da se legalizuje zgrada škole u rekordnom roku iako taj posao niko nije hteo da uradi deceniju unazad, zahvalio se i republičkoj Vladi na odobrenju projekta i investiciji. On je još ocenio da će ova škola biti najmodernija ne samo u Srbiji već i među boljima u Evropi.

[foogallery id=”17878″]

 

KOMENTARIŠI