Saradnja se očekuje između privatnih i organizacija iz javnog sektora.

Gostima iz Rusije su predstavljeni potencijali Grada Požarevca, ali učešće su uzele i kompanije koje su članice Regionalne privredne komore ali i Javna preduzeća, PRIM kao i ustanove.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je otvorio ovaj skup i redstavio ruskoj delegaciji privredne potencijale Požarevca i mogućnosti investiranja u ovaj grad. On je još istakao da mu je izuzetno drago što je u velikom broju došla delegacija iz Ruske federacije i bratskog Grada Volokolamsk povodom obeležavanja 15. oktobra Dana oslobođenja Grada Požarevca u oba svetska rata i da su na taj način produbili saradnju ne samo u pogledu kulture već i u potencijalnoj privrednoj saradnji.

Nadežda Kuzina iz kulturno-privredne delegacije Međuregionalnog koordinacionog Saveta međunarodnog kongresa industrijalaca i preduzetnika iz Rusije, predstavila je ovu organizaciju za koju je istakla da deluje u više pravaca u oblasti privrede ali i kulture, ekonomije, energetike i drugih društvenih i privrednih grana. Međuregionalni koordinacioni savet proširuje saranju sa zemljama Bliskog istoka, Vijetnama i Iraka ali očekuje i još bolju saradnju sa Srbijom a posebno Gradom Požarevcom koji ima šta da ponudi Rusiji, ona se posebno osvrnula na bogatu kulturu, istoriju i turističku ponudu Požarevca.

Na ovom sastanku privrednici iz Požarevca su predstavili svoje delatnosti i mogućnosti za saradnju sa Rusijom.

KOMENTARIŠI