Potpisani ugovori sa osam građana Požarevca za ugradnju solarnih panela

Potpisani ugovori sa osam građana Požarevca za ugradnju solarnih panela

Danas, 9. marta, Saša Pavlović, gradonačelnik Grada Požarevca potpisao je ugovore sa građanima o sufinansiranju mera na podizanju energetske efikasnosti objekata putem ugradnje solarnih panela.

Ove mere su deo Javnog konkursa za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji Grada za 2022. godinu.

Pravo na subvenciju ostvarilo je osam korisnika, a za ove namene iz budžeta Grada Požarevca izdvojeno je ukupno nešto više od 3,3 miliona dinara.

Sredstva su obezbeđena od strane Grada Požarevca i Ministarstva rudarstva i energetike.

Zbog nedovoljnog odziva građana, ostalo je neutrošenih sredstava za ove namene. Gradonačelnik je apelovao na građane da prate sajt Grada Požarevca i lokalne medije gde se najavljuje u kom periodu će konkurs biti raspisan.

“Realizacijom ugovora će se ne samo ostvariti ušteda građana u finansijskom smislu, već i dati doprinos na uštedi potrošnje električne energije… Ovaj korak koji Grad danas čini nije prvi, a svakako neće biti poslednji na našem putu ka zdravijem i čistijem Požarevcu”, rekao je između sotalog Pavlović i zahvalio građanima sa kojima je potpisan ugovor.

 

KOMENTARIŠI