PODELI

Danas, 9. marta, Saša Pavlović, gradonačelnik Grada Požarevca potpisao je ugovore sa građanima o sufinansiranju mera na podizanju energetske efikasnosti objekata putem ugradnje solarnih panela.

Ove mere su deo Javnog konkursa za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji Grada za 2022. godinu.

Pravo na subvenciju ostvarilo je osam korisnika, a za ove namene iz budžeta Grada Požarevca izdvojeno je ukupno nešto više od 3,3 miliona dinara.

Sredstva su obezbeđena od strane Grada Požarevca i Ministarstva rudarstva i energetike.

Zbog nedovoljnog odziva građana, ostalo je neutrošenih sredstava za ove namene. Gradonačelnik je apelovao na građane da prate sajt Grada Požarevca i lokalne medije gde se najavljuje u kom periodu će konkurs biti raspisan.

“Realizacijom ugovora će se ne samo ostvariti ušteda građana u finansijskom smislu, već i dati doprinos na uštedi potrošnje električne energije… Ovaj korak koji Grad danas čini nije prvi, a svakako neće biti poslednji na našem putu ka zdravijem i čistijem Požarevcu”, rekao je između sotalog Pavlović i zahvalio građanima sa kojima je potpisan ugovor.

 

KOMENTARIŠI