Osam namirnica koje sadrže više proteina od jaja

Osam namirnica koje sadrže više proteina od jaja

Jedno kuvano jaje sadrži šest grama proteina, a sledeće namirnice su još bolji izvor ove gradivne materije

Jedno kuvano jaje sadrži šest grama proteina, a sledeće namirnice su još bolji izvor ove gradivne materije, piše “Womens health” magazin.

Bademi

Bademi se smatraju jednom od namirnica koje poseduju visok sadržaj proteina, ali je cenjena zbog bogat izvora vitamina E, bakra i magnezijuma.

Ovas

Obično se smatra da ovas sadrži skrivene ugljene hidrate, ali istina je da je bogat proteinom, biljnim vlaknima, sadrži mnoge vitamine, minerale i antioksidante.

Edamam pasulj

Edamame su mahune soje (nezrela soja) tzv. japanska soja, a osim proteinima, bogat su izvor gvožđa i kalcijuma.

Sušeno seme bundeve 

Seme bundeve je najpoznatije po visokom sadržaju magnezijuma, ali je takođe dobar izvor proteina. Dodajte ga u svoju omiljenu salatu.

Grčki jogurt 

Kada je reč o oporavku mišića, nemasni grčki jogurt je jedna od najboljih namirnica koju možete da unosite svakog dana. Jedna plastična čaša sadrži oko 17 proteina i samo 100 kalorija.

Sušena spirulina

Riba nije jedina proteinska hrana koju možete da pronađete u okeanima. Probajte spirilinu da dodate u salatu, a možete i spirulinin prah koristiti u smuti napicima.

Leblebija

Pored proteina, leblebija sadrži gvožđe, fosfor, kalcijum, magnezijum, mangan, cink i vitamin K, sve vitamine i minerale koji pomažu u izgradnji jačih kostiju.

Tofu sir

Sadrži svih osam esencijalnih aminokiselina.Plus, dobićete veliku dozu magnezijuma, bakra, cinka i vitamina

KOMENTARIŠI