Osetno hladnije u Požarevcu, stepen upozorenja podignut na narandžasto

Osetno hladnije u Požarevcu, stepen upozorenja podignut na narandžasto

Foto: Urban City / B.P.

Grmljavinski procesi se očekuju još na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša koja će, uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar, biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelji.

Prema prognozi vremena, danas se u zemlji očekuje pretežno oblačno i iznad većeg dela zemlje hladnije sa kišom, dok će se na jugu i istoku zadržati relativno toplo sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, javlja Tanjug.

Vetar iznad većeg dela zemlje biće slab i umeren, severozapadni, dok će na jugu i jugozapadu pre podne duvati umeren jugozapadni vetar. Uveče će severozapadni vetar biti u pojačanju, u Vojvodini, na istoku i u planinskim predelima povremeno i sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura u Srbiji od 12 do 16 stepeni, a najviša od 16 na severu do 25 stepeni na jugu i istoku.

U Beogradu će biti oblačno i osetno hladnije, sa kišom i umerenim severozapadnim vetrom, koji će krajem dana biti u pojačanju.

Temperatura bez većeg kolebanja, od 14 do 16 stepeni.

U nedelju će biti hladno i vetrovito u svim predelima, uz postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje, a posle podne i slabljenje severozapadnog vetra.

I sledeće sedmice zadržaće se hladno vreme za ovo doba godine uz maksimalne temperature od 16 do 21 stepena, uz čestu pojavu kiše, a ponegde i pljuskova.

KOMENTARIŠI