OSTAVILA DECU U NEZAKLjUČANOM STANU: Uslovna zatvorska kazna za majku četvoro dece

OSTAVILA DECU U NEZAKLjUČANOM STANU: Uslovna zatvorska kazna za majku četvoro dece

Kad im je majka otišla u nepoznatom pravcu, deca starosti od 18 meseci do sedam godina ostala sama u nezaključanom stanu.

Osnovni sud u Velikom Gradištu pravosnažno je osudio Dragicu Barbulović (27) iz Golupca na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog krivičnog dela kršenje porodičnih obaveza prema maloletnoj deci.

U naredne dve godine nad njom će Centar za socijalni rad vršiti zaštitni nadzor, kako bi se utvrdilo da li uredno izvršava svoje porodične obaveze. Ova presuda doneta je na osnovu sporazuma sa Osnovnim javnim tužilaštom, pred kojim je optužena priznala delo za koje se tereti.

Ona je uhapšena jer je napustila podstanarski stan i u njemu, iza otključanih vrata, ostavila četvoro dece starosti od 18 meseci do sedam godina. Deca su uskoro izašla iz stana i igrala se na hodniku, spuštajući se niz gelender, pored kojeg je bio otvor dubok 15 metara, jer se stan nalazi na četvrtom spratu.

Ubrzo ih je čula komšinica, uvela u svoj stan i nazvala policiju. Posle nekoliko sati majka se vratila, kada je i uhapšena. Dok je trajao ovaj postupak, deca su bila smeštena u hraniteljsku porodicu, odakle su kasnije vraćena majci. Inače, njen suprug je dva dana ranije upućen na izdržavanje zatvorske kazne, na koju je osuđen jer je nad njom izvršio porodično nasilje.

 

KOMENTARIŠI