Osuđen frizer iz Požarevca

Osuđen frizer iz Požarevca

Frizer Miloš Stojković (26) iz Požarevca osuđen je juče u sudu u Velikom Gradištu na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine zbog proganjanja četiri žene.

Foto: Pixabay // ilustracija

Stojkoviću je izrečena zabrana približavanja na razdaljini od 100 metara i komunikacije sa oštećenim ženama. On je uhapšen u novembru prošle godine, zbog sumnje da je putem društvenih mreža uznemiravao M. P. (41). Njihova komunikacija započela je bezazlenim dopisivanjem u avgustu, da bi se ubrzo pretvorila u pakao.

On je, naime, najpre tražio da M.P. bude sa njim u emotivnoj vezi. Međutim, kako je žena to odbila, internet predator je postao agresivniji, te joj je pretio SMS-ovima i telefonskim pozivima, govoreći da će joj silovati ćerku pred njom, zapaliti kuću i automobil.

Da stvar bude još gora, Stojković je, kako su tada preneli mediji, počeo zahtevati novac od M.P. kako bi prestao da joj piše i da je zove.

– Stojković je u novembru počeo ženi da šalje poruke da mu uplati na račun 100 evra “kako bi prestao da je uznemirava” – rekao je ranije izvor “Blica”.

Prilikom prijavljivanja ovog napasnika, policija je otkrila da M. P. nije jedina žrtva.

– Od jedne žene M. J. (50) preuzeo je njene fotografije sa njenog Fejsbuk profila i napravio lažan profil, dok je drugoj ženi S. J. (30) putem “mesindžera” i SMS-ova slao poruke da se fotografiše i zatim mu pošalje slike, tražio od nje da budu u vezi, da bi zatim počeo da joj preti i da je psuje – dodaje izvor.

Vodio evidenciju o ženama

Kako je Telegraf preneo, policija je prilikom pretresa njegove kuće pronašla detaljnu evidenciju o svim ženama sa kojima je bio. To su uglavnom bile starije udate gospođe, a osim njihovih podataka, Stojković je navodno imao i fotografije, video snimke i sačuvane prepiske eksplicitnog sadržaja.

KOMENTARIŠI