Foto: MUP

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su M. I. (33) i M. K. (35) zbog sumnje da su sa još jednim za sada nepoznatim policijskim službenikom, 28. septembra ove godine zloupotrebili službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i sebi pribavili korist. Sumnjiče se i da su pretukli dvojicu mladića i naneli im teške telesne povrede.

M. I. (33) i M. K. su na saslušanju negirali navode krivične prijave i odbili da odgovaraju na pitanja tužioca i branilaca.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke – oštećene i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivična dela.

Sudija je predlog usvojio i odredio im pritvor do 30 dana.

Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela u saizvršilaštvu: jedno krivično delo Zloupotreba službenog položaja, dva krivična dela Zlostavljanje i mučenje i dva krivična dela Teška telesna povreda.

Sumnja se da su se M. I. i M. K, zajedno sa za sada nepoznatim policijskim službenikom, 28. septembra oko 23 časa odvezli službenim vozilom i sastali se sa oštećenima B. H. i M. M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B. H. predao M. I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

M. I. im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju i 13.000 dinara koje je tvrdio da mu duguju, što su oni to odbili.

Osumnjičeni im je pokazao službenu legitimaciju, a potom su legitimisali oštećene, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu, nanevši im teške telesne povrede.

M. I. je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na par godina u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje.

Takođe je, kako se sumnja, rekao oštećenima da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve.

Nakon toga, M. I. je tražio od B. H. da mu preda svoj novčanik iz kojeg je on uzeo novac, pa je sa ostalim osumnjičenima napustio lice mesta.

KOMENTARIŠI