Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić negirao izvršenje krivičnog dela

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić negirao izvršenje krivičnog dela

Foto: Urban City / B.P.

U Višem javnom tužilaštvo u Zaječaru završeno je saslušanje S. J., osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić. Saslušanje koje je počelo oko 10 časova trajalo je tri sata, a osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela. Pripadnici policije izveli su osumnjičenog iz zgrade tužilaštva i odveli do policijskog vozila.

U prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru saslušan je osumnjičeni S. J., koji je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog dela, navode iz tužilašva.

Advokat Živadin Bogdanović, branilac osumnjičenog, rekao je novinarima  da u dogovoru sa klijentom neće komentarisati današnje saslušanje.

S. J. se nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je D. D. priznao ubistvo.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac D. D. koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Dvogodišnja Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

KOMENTARIŠI