Osvećenje ,,OŠ Đura Jakšić” u Toponici

Osvećenje ,,OŠ Đura Jakšić” u Toponici

Njegovo Preosveštenstvo Episkop braničevski g. Ignatije Midić osveštao je, 01. juna 2017. godine, Osnovnu školu „Đura Jakšić“ u Toponici kod Malog Crnića, uz sasluženje sveštenika požarevačkog namesništva.

Episkop g. Ignatije sa nastavnicima i učenicima

Preosvećenog Episkopa Ignatija dočekali su učenici, roditelji i nastavnici sa direktorkom g-đicom Jelenom Stojanović i veroučiteljima, Andrijanom Mugoša-Pekić i Milošem Cvetkovićem koji su u saradnji sa nadležnim parohom, jerejem Markom Pekić, pokrenuli inicijativu da Episkop poseti školu i osvešta njene radne prostorije.

Nastavnica veronauke sa učenicima
Nastavnica veronauke sa učenicima

Na kraju Osvećenja vladika Ignatije je rekao da je zadatak svake škole i nastavnika da deci prenesu znanje iz predviđenih nastavnih predmeta, ali i da se staraju o dečijem obrazovanju kako bi postali dobri i plemeniti ljudi.

Ulazak u školu ,,Đura Jakšić” Toponica
Ulazak u školu ,,Đura Jakšić” Toponica

Ono što je najvažnije to je u stvari da se razvije prijateljstvo i ljubav među sobom, to je najvrednije čoveka i čovek se poznaje ne po znanju, već da čovek ima zajednicu sa drugim čovekom, zapravo sam Gospod nam je poručio da Ljubimo jedni druge, jer samo tada, kada volimo nekog, tada i otkrivamo šta znači čovek, tada je čovek ikona Božija. Ali bitna stvar jeste, da svi budemo u zajednici sa Bogom.

Osvećenje prostrije škole
Osvećenje prostrije škole

Nakon prigodnog dočeka koji su pripremili učenici i nastavnici, doživljavajući današnji dan kao istinsku svečanost u svojoj školi, Episkop Ignatije je pozvan na trpezu ljubavi u trpezariji Zaovskog konaka koji je priredio toponički paroh otac Marko sa svojom suprugom Andrijanom.

Pomazanje škole
Pomazanje škole

KOMENTARIŠI