Saobraćajni policajac Dejan Stojiljković (37) iz Požarevca osuđen je pravosnažno na 13 godina zatvora jer je 9. marta prošle godine zbog bolesne ljubomore ubio bivšu suprugu Jelenu Šindrić (29) naočigled njenog novog dečka!

Za to ubistvo Stojiljkoviću je mogao dobiti maksimalno 15 godina zatvora, ali sud mu je smanjio kaznu za dve godine jer se “iskreno pokajao”.

Dejan je, inače, i prvostepeno bio osuđen u Višem sudu u Požarevcu na 13 godina, a Apelacioni sud u Kragujevcu je samo potvrdio tu presudu.

Zločin koji je šokirao javnost u Srbiji desio se ispred kapije Jeleninog novog nevenčanog muža Branka Kovčića u Požarevcu, s kojim je ona započela zajednički život pošto je napustila Dejana.

Stojiljković ih je sačekao u rano jutro, kad su se vratili iz grada, i u Jelenu ispalio tri hica iz pištolja. Branku je samo rekao da sa njim nema ništa i da se skloni.

– Jelena i ja smo prethodno bili zajedno na radu u Salcburgu, ali smo se vratili u Srbiju nakratko, radi regulisanja pasoša. Tog 9. marta, oko tri sata iza ponoći, sačekao nas je Dejan ispred kapije moje kuće. Nisam ga odmah prepoznao, bio je mrak. Čim je Jelena kročila iz auta, on je potegao pištolj. Jelena ga je preklinjala: “Nemoj, molim te…” – ispričao je Branko nakon zločina.

Krenuo je, kaže, da spreči Dejana, i tad je ovaj ispalio tri hica u Jelenu.

– Dejan se okrenuo i krenuo da se udaljava. Potrčao sam za njim, ali sam se ipak brzo vratio, da pokušam da pomognem Jeleni. Međutim, bilo je kasno za to. Na rukama mi je umrla – ispričao je očajni Branko.

Jelena je iz prvog braka, u kojem je bila pre Dejana, imala ćerku.

Pokojna Jelena Šindrić je iz familije Andrejić u Majilovcu, a njen brat od strica bio je pokojni Đorđe Andrejić (13), za čije je ubistvo bila optužena njegova majka Marina.

Ona je prvo bila osuđena na 20 godina zatvora za ubistvo sina, ali je kasnije oslobođena zbog nedostatka dokaza.

KOMENTARIŠI