Basketaši Srbije osvojili su Evropsko prvenstvo u Bukureštu, pošto su u finalu pobedili Letoniju sa 19:18.

kipa koja godinama nastupa u sastavu Dejan Majstorović, Dušan Domović Bulut, Marko Ždero i Marko Savić zvanično je osvojila sve, pošto im je bila potrebna samo titula šampiona Starog kontinenta.

Srbija je odlično krenula i preko Buluta, koji je pogodio dvojku i položio loptu u koš, povela sa 3:0.

Letonija je smanjila na 3:1, ali je potom Majstorović pogodio za +3 i +5 (6:1). Šampioni Evrope iz 2017. godine pogodili su za 6:2, ali je onda Bulut pogodio novu dvojku za 8:2.

Zahvaljujući Miezisu brzo je na semaforu bilo 8:5, a potom je Savić poentirao za 9:5. Nestvarnom trojkom Miezisa Letonija smanjuje na 9:7, međutim Bulut poentira za jedan, a potom i dva 12:8.

Raspoloženi Miezis pogađa novu dvojku, kao i Lazmanis i odjednom razlika je bila samo -1, 13:12. Usledili su promašaji, a onda je glavnu ulogu preuzeo Bulut.

Sjajni bek pogađa u nekoliko navrata i prednost našeg tima otišla je na +5, 17:12.

Letonija je uspela da unese dramu u meč na minut do kraja kada je Lasmanis pogodio uz faul, 18:17. Bulut je u sledećem napadu promašio, a Lasmanis pogodio za 18:18. Na 45 sekundi do kraja Majstorović pogađa za 19:18.

Usledila je prava drama, Letonija je imala šut za pobedu, ali na svu sreću Miezisu je lopta izašla iz koša i Srbija je osvojila Evropsko prvenstvo!

KOMENTARIŠI