Otkriven datum otvaranja IKEA Robne kuće u Bubanj potoku

Otkriven datum otvaranja IKEA Robne kuće u Bubanj potoku

Robna kuća Ikea u Beogradu, koja će biti jubilarna 400-ta u tom lancu, biće otvorena 10 avgusta, saopšteno je iz kompanije.

Robna kuća u Beogradu nalazi se u Bubanj Potoku u objektu od 30.000 kvadratnih metara, sa punim asortimanom od 9.500 proizvoda.

Kupci će na raspolaganju imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu i parking sa oko 1.200 mesta, kao i punjač za elektomobile u neposrednoj blizini.

Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10.00 do 21.00 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20.00 časova.

Robna kuća Ikea ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta. Između ostalog,

Objekat ima sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10 odsto otpada ide na deponiju. Robna kuća poseduje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koja služe za grejanje i hlađenje samog objekta.

Sakupljena kišnica koristiće se za ispiranje toaleta i to je verovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržištu Srbije.

Sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED čime se doprinosi da objekat ostvari velike uštede u potrošnji električne energije, a postavljeni solarni paneli na krovu objekta obezbeđuje deo potrebne energije za funkcionisanje objekta, navodi se u saopštenju.

KOMENTARIŠI