Otvoren sajam zapošljavanja – akcenat na pomoći teže zapošljivim grupama

Otvoren sajam zapošljavanja – akcenat na pomoći teže zapošljivim grupama

Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Požarevac otvorila je danas sajam zapošljavanja, prvi po redu u poslovnoj 2017. godini. Sajam se održava u velikom holu Centra za kulturu u Požarevcu, u vremenu od 10.00 – 13.00 sati.

Učešće na sa sajmu je uzelo 24 poslodavaca sa iskazanim kadrovskim potrebama za 117 slobodnih radnih mesta.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Na samom početku sajma zapošljavanja svim prisutnima se obratila direktorka Nacionalna službe za zapošljavanje, Filijala Požarevac Sonja Mirić i istakala da sajamovi zapošljavanja najviše daju rezultate kada su u pitanju teže zapošljive grupe i zato ih sve filijale u Srbiji sprovode svake godine.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Ovaj sajam je pretežno usmeren za lica iz kategorije  nisko kvalifikovanih i nekvalifikovanih kategorija i kategorije dugoročno nezaposlenih tj onih koji su više od 12 meseci na evidenciji službe a ogromna  je potreba za osobama  sa invaliditetom.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Sajam zapošljavanja je otvorio predsednik Skupštine grada Požarevca Boja Ilić – ” Sajam zapošljavanja ima za cilj da poveže poslodavce i nezaposlene, obraćajući se onima koji su u potrazi za radnicima, sugerisao bih da više od podataka o svakom kandidatu koje dobijete na papiru iskoristite i današnje susrete da direktno, oči u oči procenite njihove sposobnosti, veštine i želju da se radeći usavršavaju. Poslodavci poštujte svoje radnike, radnik jeste i mora biti vaš najvredniji resurs i dragocenost, uzajamnim poštovanjem dolazi se do motivacije i produktivnosti”.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Bojan Ilic predsednik Skupštine grada Požarevac poručio je da svaki radnik treba da poštuje posao kao da je sopstveni, jer se tako dolazi do najboljih rezultata i za radnika i za poslodavca. Za javne radove ove godine lokalna samouprava i filijala Nacionalne službe za zapošljavnje je odobrila 16.363.636 dinara za realizaciju javnih radova na teritoriji grada Požarevca i gradske opštine Kostolac, dok je prošle godine bilo odobreno 5.160.400 dinara za javne radove. U narednom periodu predstoji potpisivanje sporazuma o uređenju međusobnih prava i obaveza sa filijalom za zapošljavanje Požarevac a nakon toga raspisivanje javnog konkursa za sprovođenje javnih radova.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

U ukupnom broju slobodnih radnih mesta, pretežne delatnosti za kojima poslodavci, učesnici sajma imaju potrebe su nekvalifikovani radnici obezbeđenja, administrativni i pomoćni administrativni radnici ali i prodavci automehaničari i bravari . Poslodavci su iskazali potrebe i za angažovanjem većeg broja osoba sa invaliditetom.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

117 SLOBODNIH RADNIH MESTA – U utorak u Požarevcu sajam zapošljavanja

KOMENTARIŠI