Foto: Urban City / B.P.

Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ Veliko Gradište svečano je otvorila kutak za čitanje na Srebrnom jezeru, na šetalištu ispred istoimenog hotela.

Pred brojnim prijateljima Biblioteke i ljubiteljima knjige, prisutnima su se obratili predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić i direktorka Biblioteke Milena Dimitrijević.

“Meni je srce puno kada vidim da od Srebrnog jezera polako postajemo jedno vrlo značajno turistčko mesto, turistička destinacija. Mi se svake godine trudimo da na Srebrnom jezeru ponudimo neki novi sadržaj.“, rekao je Milić, skrenuvši pažnju i na čistoću vode u jezeru. On je pohvalio ideju o otvaranju ovakvog punkta, podsetivši na veoma kvalitetne ustanove kulture u Velikom Gradištu – Biblioteku i Narodni muzej sa novom galerijom, novim skulpturama u gradskom parku te na novi mural Vlastimira Pavlovića Carevca, oslikanim u susret Carevčevim danima.

Ovom prilikom, na oduševljenje prisutnih, predsednik opštine je najavio koncert Bilje Krstić u Ramskoj tvrđavi tokom avgusta.

Direktorka Biblioteke je istakla da je misija biblioteka da promovišu kulturu čitanja uvek i na svakom mestu, uverena da se u bogatim bibliotečkim fondovima krije literatura za svačiji ukus. S druge strane, ukazano je na inovativnost projekta koji se ogleda u načinu predstavljanja i promovisanja biblioteke i kulture čitanja i to koristeći na interesantan način savremene vidove komunikacije koja se u velikoj meri odvija na društvenim mrežama.

Umetnički program izvele su glumica Gorica Popović i vokalna solistkinja etno muzike, Bilja Krstić. Realizaciju ove inicijative pomogli su i učenici Srednje škole „Miloje Vasić“ iz Velikog Gradišta, kao i stručnjaci za marketing Ana Marija i Saša Horvat, autori bloga i instagram profila “stiklakafakravata“.

Uz stihove i muziku koje su izvele naše sjajne umetnice Gorica Popović i Bilja Krstić, posetioci su dobili i poklone iznenađenja, ali i priliku da se učlane u Biblioteku po veoma povoljnim uslovima. Biblioteka će od danas pa do kraja avgusta raditi u periodu od 10 do 13 časova, a tokom leta biće organizovani i kulturno-edukativni programi za raznovrsnu čitalačku publiku.

KOMENTARIŠI