Foto: Opština Petrovac

U ataru sela Kamenova svečano otvorena je prva pešačko-biciklistička staza na teritoriji opštine od Petrovca na Mlavi do Kamenova. Nakon prigodne ceremonije i obraćanja građanima, stazu su u saobraćaj pustili predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, predsednik MZ Kamenovo Bojan Milovanović i direktor Turističke organizacije Petrovac na Mlavi Stefan Jovanović. Na ovom skupu su pored pomenutih prisustvovali zamenik predsednika opštine Goran Ristić, predsednik Skupštine Milanče Aćimović, pomoćnici predsednika opštine Saša Živojinović i Boris Gvozdić, članovi Veća, brojni gosti, meštani, direktori javnih preduzeća i ustanova.

Foto: Opština Petrovac

Izgrađena biciklističko-pešačka staza prostiraće se od Petrovca do Kamenova u dužini od 1564 metara i širini od 3 metra. Staza se pruža paralelno sa kolovozom Petrovac- Požarevac i planirana je za dvosmeran biciklistički saobraćaj sa posebnim delom za pešake. Pored toga, je opremljena kompletnih urbanim mobilijarom u vidu klupa za sedenje, korpi za otpatke i stalcima za parkiranje bicikala. Trasa staze obeležena je kompletnom saobraćajnom i vertikalnom signalizacijom.

Vrednost projekta procenjena je na 25 miliona dinara uz dodatak instalirane javne rasvete čija vrednost radova iznosi oko 4 miliona dinara koje je izfinansirala lokalna samouprava u potpunosti. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je iz Programa rasporeda i korišćenja subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2017. godini za potrebe izgradnje same staze izdvojilo 15 miliona dinara dok su se preostala sredstva obezbedila sredstvima lokalne samouprave.

KOMENTARIŠI