Turistička organizacija opštine Mao Crniće u saradnji sa planinarskim klubom Vukan iz Požarevca organizovala 28.4.2018. godine otvaranje pešačko-rekreativne staze „Hodanjem do zdravlja“ u vidu izleta koji obuhvata obilazak manastira Bradača, spomen obeležja Vranjevac, vrha Bubanj i paraglajding staze.

Foto: TOMC

Cilj izleta je razvijanje pozitivnog odnosa prema kulturnim vrednostima, socijalnim odnosima, sportskim potrebama i navikama, shvatanje značaja zdravlja i zdravih stilova života i promocija opštine Malo Crniće.

Foto: TOMC

Pešačko rekreativna staza ukupne dužine 14,3 km jasno je označena planinarskim simbolima crveno bele boje i strelicama koje označavaju pravac i udaljenost do sledećeg odredišta, što u narednom periodu omogućava svim posetiocima nesmetano korišćenje staze i uživanje u turističkoj ponudi opštine Malo Crniće bez bojazni da li će se izgubiti u prirodi.

Foto: TOMC

Obilazak staze realizovan je uz podršku licenciranih vodiča planinarskog kluba „Vukan“ i Dragana Jacanovića koji je održao istorijski čas na spomen obeležju Vranjevac. Odazvalo se 250 učesnika sa teritorije opštine Malo Crniće i Požarevac, a posebna čast i zadovoljstvo bila je podrška i prelazak celokupne staze predsednika Opštine Malo Crniće Mališe Antonijevića, predsednice SO-e Goranke Stević, pomoćnika predsednika Opštine Aleksandra Markovića, pomoćnika predsednika Opštine Toplice Đorđevića, Opštinskog pravobranioca Aleksandre Stamenović, direktorke OŠ „Moša Pijade“ Nataše Ugrinović, direktorke OŠ „Đura Jakšić“ Jelene Stojanović, direktorke biblioteke „Srboljub Mitić“ Danijele Božičković Radulović, Maje Smiljković i brojnih profesora osnovnih škola.

Foto: TOMC

Odaziv i pozitivni utisci koji su poneti sa prvog promotivnog izleta nesumnjivo potvrđuju opravdanost markiranja staze koja će, nadamo se zaživeti još više u narednom periodu.

Foto: TOMC
Foto: TOMC
Foto: TOMC
Foto: TOMC

KOMENTARIŠI