Otvorena ski sezona na Kopaoniku

Otvorena ski sezona na Kopaoniku

Foto: Urban City / B.P. / arhiva

U subotu, 2. decembra 2023. godine, zvanično je počeo sa radom ski centar Kopaonik u ski sezoni 2023/24.

Zahvaljujući pravovremenoj kombinaciji prirodnog i veštačkog snega, a uprkos jako lošim vremenskim uslovima prethodna dva dana (visoke temperature i jak vetar južnih pravaca), JP “Skijališta Srbije” su za skijaše i bordere uspela da pripreme staze Karaman greben (7 i 7a) i Mašinac (22). Od zabavnih sadržaja radi bob na šinama.

Na Kopaoniku je danas u funkciji 2 od 24 ski instalacija (8.3%), 3 od 49 ski staza (6.1%) i 0 od 30 ski puteva (0%). Prohodno je ukupno 2.8/58.5 km skijališta (4.8%). Radno vreme skijališta je od 9 do 15 časova. Visina prirodnog snega je 9 cm. Noćne staze nisu u funkciji.

Prvi dan skijanja je bio besplatan, a od 3. do 6. decembra skijaši mogu da iskoriste popust od 70% na poludnevne i dnevne karte. 

U četvrtak 7. decembra, prvog dana zvanične manifestacije Ski opening, skijanje će takođe bilo besplatno, a od 8. do 10. decembra tradicionalno se odobrava popust u visini od 30% na sve karte u okviru ovog perioda.

Foto: Urban City / B.P. /

Početak rada ostalih instalacija zavisi od povoljnih vremenskih uslova za veštačko osnežavanje, koji se očekuju od nedelje popodne, kada je najavljeno novo jako zahlađenje na Kopaoniku.

KOMENTARIŠI