Otvorene Sportske igre mladih u Požarevcu

Otvorene Sportske igre mladih u Požarevcu

Sportske igre mladih u Požarevcu otvorio je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je ovom prilikom istakao da mu je kao gradonačelniku Požarevca veliko zadovoljstvo da u ime svih građana poželim dobrodošlicu Sportskim igrama mladih, kojima smo i ove godine jedan od ponosnih domaćina.

“Ove godine, zajedno sa vama i sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja snažno učestvujemo u borbi za zaštitu dece i mladih od nasilja kako bi svi zajedno razvili pozitivan sistem vrednosti u Srbiji.

Foto: Grad Požarevac

Takmičarski dan pred nama, siguran sam, pokazaće da su mladi Požarevljani pravi sportisti koji pružaju ruku protivniku bez obzira da li slave u pobedi ili tuguju u porazu. Poštovani prijatelji, sa najvećim zadovoljstvom proglašavam Sportske igre mladih – OTVORENIM.”

Foto: Grad Požarevac

Ovom prilikom Ivana Jovanović predsednik Sportskih igara mladih Srbije, uručila je gradonačelniku Banetu Spasoviću zlatnu medalju za učestvovanje u ovoj organizaciji. Nakon toga su zajedno upalili plamen Sportskih igara mladih.

Foto: Grad Požarevac

U Sportskim igrama mladih učestvuju sve Osnovne škole sa teritorije Grada Požarevca.

Cilj Sportskih igara mladih Srbije je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Foto: Grad Požarevac

U duhu širenja Igara, razvoja saradnje i dobrih odnosa u regionu primer podrške i odlične saradnje imamo i u Republici Srbiji, gde je Vlada Republike Srbije od 2014. godine i gospodin Aleksandar Vučić postao visoki pokrovitelj projekta Igara.

Foto: Grad Požarevac

U 2018. godini KARAVAN RADOSTI I PRIJATELjSTVA SPORTSKIH IGARA MLADIH održaće se u 20 gradova na teritoriji Republike Srbije.

KOMENTARIŠI