Festival Sea Dance se seli sa Jaza!

Festival Sea Dance se seli sa Jaza!

I još jedna novina - umesto u julu, “Si dens” festival će biti održan krajem avgusta, tačnije od 30. avgusta do 2. septembra

Vlada Crne Gore stavila je tačku na sve dileme oko održavanja velikog muzičkog spektakla “Si dens” festivala u Budvi. Najveća letnja žurka na Jadranu, morsko izdanje “Egzita”, seli se sa plaže Jaz, gde se održavala prethodne četiri godine, na plažu Buljarica kod Petrovca. Tako su prevaziđeni nesporazumi oko imovinskih odnosa na Jazu.

I još jedna novina – umesto u julu, “Si dens” festival će biti održan krajem avgusta, tačnije od 30. avgusta do 2. septembra. Vlada je odlučila da podrži festival sa 300.000 evra. Novi termin određen je uz saglasnost Opštine Budva, a radi poboljšanja turističke ponude u postsezoni. Ministarstva zdravlja, unutrašnjih poslova, turizma i vanjskih poslova, kao i Nacionalna turistička organizacija, zaduženi su da obezbede potrebne preduslove za kvalitetnu organizaciju manifestacije.

Tokom protekle četiri godine na Jazu je bilo oko 280.000 posetilaca iz 50 zemalja. Ostvareni su i impresivni ekonomski rezultati – ukupni prihod iznosio je više od 36 miliona evra.

KOMENTARIŠI