Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu u subotu na Srebrnom jezeru

Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu u subotu na Srebrnom jezeru

Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Opština Veliko Gradište će u subotu, 29. maja ove godine, po drugi put, biti domaćin i pokrovitelj popularne trke pod nazivom Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu 2021 – olimpijska distanca, u organizaciji triatlon kluba 11TRI iz Beograda.

Trka se održava na prelepoj stazi kraj Srebrnog jezera, smeštenog u Braničevskom okrugu u istočnoj Srbiji, na dva i po kilometra od Velikog Gradišta, poznatoj destinaciji za relaksaciju i ribolov, a poslednju deceniju i omiljeno mesto turista iz svih krajeva Srbije.

Kao odlična prilika za promociju države kao turističke i sportske destinacije, ova trka nije samo zabava, već promocija zdravog stila života za celu porodicu. Rame uz rame sa domaćim i stranim prvacima pokušajte da se takmičite i pobedite sebe.

Do sada je prijavljeno preko 150 učesnika, ali ovaj broj još uvek nije konačan. Takmičenje će početi u 14,00 časova, na plaži na Srebrnom jezeru kod brane (put ka Zatonju). Neposredno nakon završetka trke, počinje ceremonija proglašenja pobednika, a planirano vreme početka je 18,20 časova. Za prva tri mesta u trci Olimpijski triatlon, u apsolutnom plasmanu za muške i ženske takmičare, predviđena je i novčana nagrada.

Podršku manifestaciji pružiće Sportski savez opštine Veliko Gradište, Ministarstvo omladine i sporta i Srpska triatlon unija.

Kompletna pravila i raspored takmičenja pogledajte OVDE.

KOMENTARIŠI