Foto: URBAN CITY // B.P.

Turistička organizacija (TOS) je danas objavila da je Srbiju ove godine posetilo za 13 odsto više turista nego u istom periodu prethodne.

Prošle godine Srbiju je posetilo 3,8 miliona turista, a ostvareno je 12,2 miliona noćenja, naveo je predstavnik TOS Predrag Stanić na predstavljanju rezultata kampanje za bezbednost u saobraćaju „Vozi odmoran – napravi pauzu svaka dva sata”.

Stanić je rekao da se po dosadašnjim rezultatima očekuje da ova godina „bude rekordna” po broju turista koji će posetiti Srbiju.

Po njegovim rečima, od ukupnog broja turista „50 odsto su stranci, a 50 odsto domaći” koji na odmor putuju svojim kolima.

„Od 50 odsto inostranih gostiju polovina su iz regiona”, rekao je Stanić i dodao da i većina njih dolazi u Srbiju svojim vozilima.

1 KOMENTAR

  1. Dobar rezultat ali može i mora bolje. Kada Madjarska može da zaradjuje onolike milijarde možemo i mi barem pola od toga. Treba srediti banje, izgraditi nove kapacitete na planinama, ne samo na Zlatiboru i Kopaoniku, razvijati ruralni turiza, salaše, spa centre itd. Ne mora se imati mora da bi se razvijao turizam

KOMENTARIŠI