Ovo su najtraženiji pojmovi na Google pretrazi u Srbiji

Ovo su najtraženiji pojmovi na Google pretrazi u Srbiji

Google je objavio svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova u popularnom internet pretraživaču.

Kompanija je ponudila jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2021. godine.

Kako prošlu tako i ovu godinu u Srbiji obeležila je tema COVID-19 pandemije. Građane je najviše zanimalo koje su to nove mere Kriznog štaba kao i informacije o prijavi za dobijanje 30 evra, i upravo ova dva pojma su bila najtraženija na Google pretraživaču.

Ove godine su nas napustila i velika imena iz javnog života, pa su se između ostalog na listi najtraženijih pojmova našla i imena poznatih izvođača sa muzičke scene.

Osim toga, građani Srbije su tokom 2021. godine na Google pretraživaču najčešće pretraživali i aktuelne događaje, poznate sportistkinje i sportiste, kao i televizijske programe.

Među događajima koji su najviše interesovali ljude u Srbiji uglavnom dominiraju sportski događaji. Evrovizija uvek privlači pažnju publike, kako u zemljama regiona tako i u Srbiji, pa se ovaj pojam našao na drugom mestu najpretraživanijih događaja ove godine.

U produžetku možete pogledati liste najpretraživanijih pojmova u Srbiji tokom 2021. godine.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

1. Nove mere
2. Prijava za 30 evra
3. Marinko Rokvić
4. Đorđe Balašević
5. Krizni štab
6. Popcat
7. Novak Đoković
8. NBA
9. Crna svadba

Kada je u pitanju globalna pretraga, ljudi su i dalje pretraživali informacije o COVID-19 pandemiji, ali su dominirale i neke druge teme. Tu je popularna serija Squid Game, potom sportski događaji T20 World Cup, UEFA Euro 2021 i NBA. Glumac Alek Boldvin je bio najviše pretraživana javna ličnost.

KOMENTARIŠI