Pacovu određen pritvor od 30 dana zbog prebijanja maloletne ćerke

Pacovu određen pritvor od 30 dana zbog prebijanja maloletne ćerke

Mlađanu Miciću Pacovu određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je pretukao svoju maloletnu ćerku K.M. (16) u noći između petka i subote, saznaje "Blic".

Ako Micić bude okrivljen i osuđen zbog nasilja nad svojom maloletnom ćerkom završiće se njegov (čak) tri godine dug boravak na slobodi: to je najviše što je povezao još od 2003.

1990/00: Poslovi sa Zemuncima

Uhapšeni Mlađan Micić zvani Pacov javnosti je poznat još iz vremena akcije “Sablja”, kada je hapšen kao organizator požarevačkog ogranka zemunskog klana. Samo tri dana od ubistva premijera Đinđića, Pacov je uhapšen, a njegovo lišavanje slobode snimile su i policijske kamere, zbog čega je stekao instant popularnost. Osuđen je godinu dana kasnije na višegodišnju zatvorsku kaznu, zbog različitih krivičnih dela, mahom vezanih za trgovinu narkoticima.

Operativna policijska saznanja smeštala su ga u sam vrh zemunskog klana, posebno u poslu rasturanja heroina po Požarevcu i okolini.

2001: Sumnja na učešće u ubistvu braće Fiškal

U godini u kojoj je Pacovu izrečena pravosnažna presuda, u sudnici Specijalnog suda pojavila su se nova saznanja o ubistvima Zorana i Dragana Živkovića, poznatijih kao braća Fiškal, u Požarevcu.

U medijima se oglasio i otac ubijene braće, koji je rekao da ima saznanja da su ubistvo izvršili braća Simovići i Sretko Kalinić – poznati egzekturi zemunskog klana – koje je u Požarevac dovezao Milorad Ulemek Legija. “Logistiku” ubistava obavio je, prema njegovim rečima, upravo Pacov. Ove tvrdnje, međutim, nikada nisu dokazane.

2010: “Slobodnjak” u Zabeli

Micićevi zatvorski dani su tekli bez većih incidenata, i on je 2012. godine dobio status “slobodnjaka” u KPZ Zabela. To je značilo da zatvorenik robuje u režimu koji mu dozvoljava da ima slobodne vikende van zatvora. Ovo će se ispostaviti kao “kobna” greška: Micić je na slobodi obnavljao svoju mrežu kriminalnih kontakata.

2012: Pištolji, puške i mine u kući

Pacov će ponovo biti uhapšen upravo na jednom od tih “izleta” kada je 2012. godine uhapše nnakon što su u njegovoj kući u Smoljincu pronađene dve tromblonske mine, eksploziv pentrit, tri revolvera, tri pištolja, dve puške, jedan malokalibarski pištolj, dve lovačke puške pumparice, dve automatske puške, jedan automatski pištolj…

Kako je “Blic tada pisao, razotkrivanje Mićićevih kriminalnih aktivnosti počelo je još 2009. kada je iz zatvora u požarevačkoj Zabeli zbog odlaska na dijalize u bolnicu nedeljno dobijao po dva-tri slobodna dana.

jul 2017: Arsenal u kolima

Na slobodi se Pacov našao 2014. godine. Dve godine nije bio predmet gonjenja, a onda je uhapšen zajedno sa brojnim počiniocima krivičnih dela širom Srbije, u policijskoj akciji “Ares”. U njegovom automobilu, zaustavljenom zbog rutinske kontrole, policija je pronašla pištolj sa dva okvira municije, a pretresom njegove kuće i bombu.

POVEZANE VESTI:

Uhapšen Pacov iz Požarevca – Pretukao svoju maloletnu ćerku (16)

KOMENTARIŠI