Pakao – “osveženje” – pakao, tri vezana dana sa 41 °C u...

Pakao – “osveženje” – pakao, tri vezana dana sa 41 °C u Požarevcu

Do kraja nedelje, što znači i 5. i 6. avgusta u Srbiji će biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a osveženje meteorolozi očekuju početkom naredne sedmice, a od srede ponovo najavljuju temperautre do 40 stepeni.

Osim visokih temperatura vazduha, danas i oba dana vikenda, treba biti na oprezu i zbog visokog UV zračenja. Prema podacima i prognozi RHMZ, sva tri dana UV indeks biće “vrlo visok”, i kretaće se između 8 i 10.

Danas će duvati slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće od 13 do 24 stepena, a najviša dnevna od 37 do 40 stepeni.

U Požarevcu će takođe danas biti sunčano i veoma toplo, uz slab vetar. Jutarnja temperatura biće 24, a najviša dnevna oko 41 stepen.

Svim hronično obolelim i osetlјivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe.

Tople će biti i noći, u većini krajeva biće tropske, a najniža temperatura iznad 20 stepeni.

Prognoza za subotu

Sutra u celoj zemlji sunčano i veoma toplo, uz slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 14 do 24 stepena, najviša od 37 do 42.

Sunčano i veoma toplo, uz slab vetar biće i u Požarevcu, s najvišom temperaturom u toku dana oko 41 stepen.

I u nedelju veći deo dana pretežno sunčano i veoma toplo, iz temperaturu koja će ići u nekim mestima do 42 stepena.

Uveče i u toku noći osveženje, mestimično s pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na severu i zapadu Srbije.

Ponegde je moguća i nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U ponedeljak promenljivo oblačno i osetno svežije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Od utorka pretezno suncano uz porast temperature, u sredu i četvrtak ponovo veoma toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 40 stepeni.

Od petka osveženje s pljuskovima i grmljavinom.

KOMENTARIŠI