Nova interaktivna tabla, koju je obezbedila opština Veliko Gradište, uručena je učenicima Osnovne škole “Vuk Karadžić“ u Majilovcu. Tablu je đacima predao na korišćenje predsednik opštine, Dragan Milić, koji je školu posetio sa svojim saradnicima.

“Zadovoljstvo mi je što čujem da ulaganje daje rezultate, ovo je deveta tabla, a inače četrdeset i druga tabla u svim našim školama što nije mala stvar za tri osnovne i jednu srednju školu ako znamo da jedna tabla, sa pratećom opremom, košta otprilike 1.500 evra. Mi ćemo i dalje da činimo napore da se kupuju kvalitena učila, ne samo table nego i druga učila potrebna deci da bi se kvalitet nastave podigao svake godine za stepenicu više.“, rekao je predsednik opštine, dodavši da će opština ova izdvajanja propratiti i nagradama koje već desetak godina dodeljuje najboljim đacima na republičkim takmičenjima, “vukovcima“ i sportistima.

Kako je rekao, ulaganje u obrazovanje i prosvetu nije trošak već investicija koja se kad-tad vrati dok kvalitetnim socijalnim programom opština nastoji da stimuliše i povećanje nataliteta.

Zahvalivši na poklonu, direktorka OŠ “Vuk Karadžić“, Brankica Makuljević, istakla je važnost kvalitetnih nastavnih sredstava u školi za unapređivanje nastave: “Mi koristimo moderna nastavna sredstva, nadamo se i radimo na tome da naš rad bude ispraćen radom naših učenika i da će oni da daju neke posebne rezultate. Ono što je bitno za naše učenike je to da oni od prvog razreda već znaju šta je interaktivna tabla i da je sva područna odeljenja imaju.“

Ovom prilikom, predstavnici opštine obišli su i ostale učionice kao i moderne kabinete za jezike i informatiku gde se nastava, takođe, odvija na savremenim učilima.

KOMENTARIŠI