Predavanje „Istorija i teorija pesništva“ autora Aleksandra Dukića

Predavanje „Istorija i teorija pesništva“ autora Aleksandra Dukića

Kroz primere pesama i razgovor sa publikom, autor je naglasio neke osnovne književne odlike vezane za sadržinu, strukturu i kompoziciju pesme

U okviru Novembarskih dana kulture, Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu bila je organizator predavanja „Istorija i teorija pesništva“ autora Aleksandra Dukića, profesora srpskog jezika i književnosti.

Predavanje je bilo upriličeno povodom pokretanja rada Zavičajnog kluba Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ čiji su ciljevi afirmacija zavičajnih stvaralaca, negovanje kulture čitanja i pisanja kao i razmena novih ideja i saznanja među ljudima koji stvaraju u različitim oblastima nauke, kulture i umetnosti a žive i rade na području Požarevca i okoline.

Polazeći od najstarijih pesnika poput Homera, preko Edgara Alana Poa do savremenih stranih i domaćih pesnika autor je govorio o mestu poezije u savremenom društvenom kontekstu i istakao ulogu književne kritike u odabiru naslova za čitanje.

Kroz primere pesama i razgovor sa publikom, autor je naglasio neke osnovne književne odlike vezane za sadržinu, strukturu i kompoziciju pesme.

KOMENTARIŠI