Patrijarh Porfirije: Vaskrsli Gospod bio je i sa našim precima kada su...

Patrijarh Porfirije: Vaskrsli Gospod bio je i sa našim precima kada su padali i ponovo ustajali, ujedinimo molitve za mir

Foto: SPC

Ujedinimo i umnogostručimo molitve za mir, za očuvanje Kosova i Metohije u Srbiji, za očuvanje naših svetinja, ujedinimo i umnogostručimo svoje molitve za život u miru našeg naroda svuda, da se naša ili bilo čija stradanja ne ponove, poručio je patrijarh Porfirije u Vaskršnjoj poslanici.

Molimo se i za mir u Ukrajini, za prestanak stradanja i sukobljavanja jednoverne i jednokrvne braće, dodao je patrijarh. Apelujemo da se napredak društva, a pre svega narodna prosveta i kultura, grade na jevanđelskim temeljima, na kojima su i nastale, istakao je poglavar SPC i ukazao: samo onda kada je Hristos na prvom mestu, sve će biti na svom mestu.

Porfirije, po milosti Božjoj pravoslavni Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski, sa svim arhijerejima Srpske Pravoslavne Crkve, sveštenstvu, monaštvu i svim sinovima i kćerima naše svete Crkve: blagodat, milost i mir od Boga Oca, i Gospoda našega Isusa Hrista, i Duha Svetoga, uz radosni vaskršnji pozdrav:

Hristos vaskrse!

 

KOMENTARIŠI