Pedstavljena retrospektivna izložba slika, crteža i akvarela Vojka Aleksića

Pedstavljena retrospektivna izložba slika, crteža i akvarela Vojka Aleksića

FOTO: URBAN CITY / B.P.

U Galeriji savremene umetnosti 4. marta 2021. godine predstavljena je retrospektivna izložba slika, crteža i akvarela Vojka Aleksića pod nazivom „Ljubavi nikada previše“.

Marina Radosavljević, istoričar umetnosti, viši kustos Narodnog muzeja u Požarevcu dala je kritički osvrt ove izložbe i kazala: „Fantastični svet slika Vojka Aleksića kroz osećaj dvosmislenosti iskoračuje u san i podsvest putem simbioze misli i duha, filozofije i umetnosti. Neobična ikonografija, uglavnom pustih predela i arhitekture, dopunjena telima poput lutki, senkama i predmetima, postala je odraz Aleksićeve tajanstvene dimenzije postojanja. Vizuelno izmeštanje i utisak nestvarnosti negovano godinama kroz brojne cikluse, svrstalo je Vojka Aleksića u umetnike posvećene utemeljenju svoje prepoznatljive umetnosti kao opipljive vizije nematerijalnih filozofskih koncepata i životnih dešavanja“
Vojko Aleksić, rođen je 1953.godine u Požarevcu.

Radio je kao profesor Sociologije i Ustava i prava građana u srednjim školama u Požarevcu: Požarevačkoj gimnaziji, Ekonomsko-trgovinskoj i Politehničkoj, sada penzioner.
Slikarstvom se bavi od 1972. godine, a u ulju radi od 1974.
Do sada je imao 4 samostalne izložbe i dosta kolektivnih. Učesnik je više likovnih kolonija, neke je i organizovao.
Član je Udruženja likovnih stavaralaca „Milena Pavlović Barili“ iz Požarevca od 1982. i u jednom mandatu bio je i predsednik Udruženja.

Izložba je otvorena do 23. marta. Ulaz je slobodan.

KOMENTARIŠI