Pešić saopštio spisak, ko (ne)će igrati

Pešić saopštio spisak, ko (ne)će igrati

Foto: FIBA Live video screenshot

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić na konferenciji za medije saopštio je spisak kandidata za nastup na Mundobasketu u Japanu, Indoneziji i Filipinima ovog leta.

Bogdan Bogdanović je novi kapiten reprezentacije.

“Pred nama je Svetsko prvenstvo i niz utakmica, kao i turnir u Kini. Pre svega bih pozdravio reprezetativce koji su na pripremama, kao i selektora i stručni štab. Poželeo bih im zdravlje, sreću i dobar rezultat”, rekao je na početku Predrag Danilović.

“Počinjemo sa pripremama za Svetsko prvenstvo. Prvo bih se zahvalio svim igračima koji su učestvovali u izazovnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Sa pripremama počinjemo 28. jula. Ove dane do početka zvaničnih treninga iskoristićemo da obavimo sve obaveze prema sponzorima, da izvršimo sva moguća zdravstvena testiranja”, rekao je Pešić na početku izlaganja.

“Pre mesec dana smo sve kandidate koji su dolazili u obzir obavestili o početku priprema. Obavestili smo i NBA 15. juna i oni su dali dozvolu našim igračima da se stave na raspolaganje reprezentaciji. Konačnih 12 igrača moramo da odredimo do 24. avgusta”, rekao je Pešić.

Spisak:

Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Uroš Trifunović, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Bogdan Bogdanović, Alen Smailagić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Aleksej Pokuševski, Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Nikola Topić.

“Sa Micićem smo dugo razgovarali, zamolio je da preskoči. Imao je mnogo problema sa povredama, potpisao je novi ugovor. Morao je da ostane tri nedelje u Juti i Las Vegasu, na treninzima novog kluba. Obnovio je povredu ramena, nalazi se na terapijama”, rekao je Pešić, a onda progovorio i o Nikoli Jokiću.

“Sa Jokićem je obavljeno nekoliko razgovora. To je jedan od najboljih razgovora koje sam imao sa igračima koji nisu prihvatili poziv. Nije spreman ni fizički ni mentalno da prihvati poziv. Istrošio se i nije spreman da preuzme odgovornost onako kako se njega očekuje”.

“Znam i kvalitete i mane srpskih igrača – i ljudske i profesionalne. Trenirao sam razne, tvrdim vam da su ovi igrači najbolji u srpskoj košarci. Ne promeni li se ova košarka u Srbiji, svi ćemo biti srećni ako se kvalifikujemo za neki turnir. Medalja neće biti”, rekao je selektor i dodao:

“Kada je košarka bila cilj, bilo je fantastičnih rezultata. Košarka više nije cilj, već sredstvo za ostvarivanje nekih drugih ciljeva. Da znate gde se nalazimo. Podržite ove igrače. Oni imaju srce, znanje i talenat”, završio je Pešić.

KOMENTARIŠI