FOTO: URBAN CITY / B.P.

Stigao nam je decembar – mesec u kome mnogo više vremena provodimo kod kuće, u toplom, uz čaj ili kafu i dobru knjigu.

Decembar je mesec tokom kojeg se preispitujemo, planiramo, procenjujemo, pripremamo se za sledeću godinu. Ovog decembra, međutim, provodićemo kod kuće još više vremena.

Mnogi će biti u izolaciji, mnogi će morati još više da se čuvaju. Ipak, važno je da se i u finišu ove neobične godine usmerimo da dobre stvari. A ništa ne uzdiže duh više nego
što to čini umetnost!

Često poezija, naročito ona potekla iz provincije, ostane neprimećena i zaboravljena u vitrinama zavičajnih fondova manjih biblioteka. Zbog toga je Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ pokrenula projekat „Pesnička okrovenja“.

Pozivaju se pesnici Kučeva i okoline (bez obzira da li su nešto do sada objavljivali ili ne) da se jave kako bi na jedan svež način široj publici predstavili ili po prvi put otkrili poeziju. Takođe pozivaju se i glumci, ali i oni koji vole da govore stihove, da pomognu u tom predstavljanju.

Kontakt možete ostvariti putem društvenih mreža ili na telefon 012850467. Čitav projekat će se odvijati na društvenim mrežama i trajaće tokom celog decembra. Kako se projekat trenutno odvija, možete pogledati na fejsbuk i instagram strani biblioteke.

KOMENTARIŠI