Od danas je u funkciji poseban broj 064/8811405 na koji građani mogu putem vajber aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj gradana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se ističe da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji stabilna i rezultat je koji su postigli građani, jer su pokazali da poštovanjem mera epidemiološka situacija može da bude stavljena pod kontrolu.

Međutim, sada kada se epidemija korona virusa razbuktava u svim zemljama regiona i šire, situacija i u Srbiji može da se promeni i pogorša, naročito ako se ima u vidu da je poslednjih dana kod građana došlo do opuštanja i da poštovanje epidemioloških mera slabi, upozoravaju nadležnih.

“Stoga je ovo prelomni trenutak kada se mere moraju poštovati jednako kao i prethodnih meseci, a prijava nepoštovanja epidemioloških mera putem aplikacije vajber jedan je od načina da se zadrži visok nivo primene i poštovanja mera”, stoji u saopštenju.

KOMENTARIŠI