PLEMENITI GEST UČITELjICE: Teško bolesnu devojčicu uči preko “Skajpa”

PLEMENITI GEST UČITELjICE: Teško bolesnu devojčicu uči preko “Skajpa”

Teodorina bitka za život počela je pre dve godine, kada joj je otkrivena akutna mijeloidna leukemija

Plemeniti gest učiteljice Gorice Dimitrijević iz kragujevačke škole “Svetozar Marković”. Teodori Vranješević (11), koja se već dve godine od raka leči u Nemačkoj, nastavu svakodnevno drži putem video-linka.

Mališani odeljenja četvrtog četiri iz kragujevačke osnovne škole “Svetozar Marković” uskoro se rastaju od svoje omiljene učiteljice Gorice Dimitrijević, pišu Novosti.

Ocene budućih petaka već se uveliko šarene, a u dnevniku će biti zabeležene i petice Teodore Vranješević (11), iako ona već dve školske godine, zbog teške bolesti, ne deli đačku klupu sa svojim vršnjacima. Zahvaljujući učiteljici Gorici, koja Teodori svakog dana preko interneta drži individualnu nastavu, ova hrabra devojčica je, iz bolničke postelje u Nemačkoj, sustigla svoje drugare!

Teodorina bitka za život počela je pre dve godine, kada joj je otkrivena akutna mijeloidna leukemija. Uz pomoć velikog broja ljudi, koji su se odazvali humanitarnoj akciji, sakupljeno je dovoljno novca i urađena joj je transplantacija koštane srži u Nemačkoj. Njeno zdravstveno stanje se i dalje prati u Univerzitetskoj klinici u Frankfurtu, a roditelji i mlađi brat su se preselili u Nemačku da bi bili uz nju.

Kontakt sa svojim gradom, školom, nastavom, ali pre svega svojim razredom i drugarima, sve vreme održava – pre svega zbog dobrote i plemenitosti učiteljice Gorice. U zavisnosti od obaveza u školi, ova prosvetna radnica nesebično odvaja po nekoliko sati i od kuće, putem video-linka, Teodori održava nastavu po Nastavnom planu i programu Republike Srbije!

Teodora ima sve petice. Nastavu ima svih pet dana, radi kontrolne i pismene zadatke kada i ostali đaci.

NAJVEĆA ŽELjA

Nije bilo lako videti je u bolničkoj postelji, ali Teodora je divna, prepametna, lepo vaspitana i hrabra devojčica i sve mi je olakšala – kaže učiteljica Gorica. – Kaže mi tako na pola časa, opušteno, “Izvinite, samo da mi priključe krv”… Progutam knedlu i nastavimo. A najveća joj je želja, to mi je rekla pre neki dan, da makar jednom ušeta u razred kada smo svi zajedno. To ćemo joj ispuniti, kad-tad!

NIJE OBAVEZNO

Gest naše učiteljice, na koju smo ponosni svi u školi, niti je njena obaveza niti je uobičajen – kaže Tatjana Marjanović, direktorka škole “Svetozar Marković”. – Devojčica je kod nas od prvog razreda, naš je sugrađanin, naš đak i podržali smo dobru volju učiteljice Gorice da joj na ovaj način pomogne. Čast nam je da učiteljica sa takvim entuzijazmom, poznata po tome što obožava decu i što đaci nju neizmerno vole, bude u redovima ove ustanove.

KOMENTARIŠI