URBAN CITY NA EXIT-U: Bend “The Cure” oduševio na Exitu, ovakve scene...

URBAN CITY NA EXIT-U: Bend “The Cure” oduševio na Exitu, ovakve scene se ne pamte /FOTO, VIDEO/

Foto: Urban City

Dugo očekivani spektakularni nastup benda the Cure počeo je tačno u 20.45 na glavnoj bini najvećeg evropskog festivala i uspeo da otera tmurne oblake koji su se nadvili nad novosadskom tvrđavom.

Foto: Urban City

Iako najavljivana, kiša je, moglo bi se reći iznenadila Egzitaše. Međutim, iako potpuno mokri, svi su plesali kao jedan.

Foto: Urban City

Pesma “Pictures of you” kojom je ovaj legendarni bend započeo svoju svirku probudila je setu kod onih malo starijih koji su došli da ih isprate. Bračni parovi grlili su se uz zvuke svog omiljenog benda dok im se kiša slivala niz obraze. Oni mlađi, pak pevali su u sav glas, poručivši, dobra muzika ne bira godine.

Foto: Urban City

Za ovaj nastup moglo bi se reći da je kod fanova ovog benda probudio velike emocije. Ples na kiši, poljupci, telefoni podignuti u vis kako bi se snimio istorijski momenat definitivno su bili upečatljivi u trenutku kada je frontmen ovog benda zapevao pesmu “High”. Muškarci su svojim lepšim polovinama pevušili stihove ove pesme, dok su ih one grlile.

Jedna za drugom, pesma za pesmom, hit za hitom, atmosfera ove večeri dolazila je do vrhunca. A onda… Prvi taktovi pesme Never enough izazvali su kod večerašnje publike vrisak kakav se ne pamti. Svi kao jedan povikali su, a potom je počela još žešća svirka.

Cure je ubrzo potom uspeo da otera i kišu.

Svirka ovog benda trajala do gotovo 23 sata.

Ceremonija otvaranja počela je 30 minuta posle ponoći dokumentarnim filmom i scenskim nastupom koji je probudio kod publike dosta emocija, a vatromet, možda koji je i bio najduži u istoriji EXIT-a bio je uvertira za nastup Lost Frequencies.

Foto: Urban City

Opširniji pregled prvog dana EXIT-a tokom dana na našem portalu.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI